Mijn aanpak

Uit ervaring heb ik een eigen aanpak uitgewerkt om de hele mens te kunnen benaderen in mijn behandelingen.

Hoe ziet mijn holistische aanpak uit?

  1.  In de eerste plaats neem ik tijd om naar u te luisteren.
  2. In de anamnese gaan we nader in op de klacht.

De oorsprong van de problemen.
Is de klacht fysiek?
Is ze mentaal of emotioneel?
Waar kan ik bijsturen met de voeding?
Waar kunnen voedingssupplementen, kruiden en Bachbloesems extra soelaas brengen?

  1. Is er op dit moment een behandeling nodig op de tafel?

Zo ja, dan combineer ik technieken uit verschillende manuele therapieën om het lichaam uit te nodigen tot zelfheling.

Wanneer er echter nood is om de emoties eerst uit te praten dan geef ik de voorkeur aan een psychologische benadering. De behandeling op de tafel wordt dan uitgesteld naar een volgende sessie.

Hoe lang duurt de behandeling?

Deze sessie duurt 2 uur.

 

U kunt uiteraard ook kiezen voor één specifieke therapie, die uitvoerig beschreven staat in de andere rubrieken op mijn site.

Een korte opsomming:

  • Een diepte massage is vooral doeltreffend wanneer er expliciet klachten zijn i.v.m. spieren en pezen. Door de massage wordt er naar de diepte toe gemasseerd om bij de oorzaak van de pijn te kunnen komen en te verlichten.
  • Manuele neurotherapie en neuroreflexologie biedt vooral hulp bij functiestoornissen van spieren, gewrichten, organen en andere structuren.
  • Neurostructurele Integratie Therapie is een effectieve techniek die langdurig corrigerend werkt bij vele gezondheidsproblemen zowel structureel, biochemisch en emotioneel. Het zelfregulerend systeem van het lichaam wordt op een veilige manier aangesproken.
  • In de voetreflexologie wordt naar een algemene homeostase in het lichaam gestreefd. Dit bereikt men door druk uit te oefenen op reflexpunten, waardoor het zenuwstelsel en het corresponderend deel van het lichaam wordt gestimuleerd.
  • In de cranio-sacrale therapie wordt er energetisch en fysiek gewerkt. Zachte manipulaties brengen een deining in het lichaam waardoor het lichaam emotioneel en fysiek zich kan ontladen om zo terug in balans te kunnen komen.
  • Voedingadvies: zowel preventief als bij ziekte draagt een uitgebalanceerde voedingswijze bij tot een algemeen welbevinden.

 

×

Make an appointment and we’ll contact you.