Zuiverings- en ontgiftingstherapie

Genezen is ontgiften! Soms kan er pas met een aangepast dieet gestart worden wanneer ze wordt voorafgegaan door een reinigingskuur.  

Ziekte is dikwijls het gevolg van een overschot aan gifstoffen of toxinen die in het lichaam opgeslagen zijn. Door de gifstoffen is de dikke darm zodanig vervuild dat het gehele spijsverteringskanaal en omliggende organen worden beïnvloed. Het is dus van primair belang om eerst de vervuilde dikke darm te saneren.

 

Welke soorten kuren zijn er en hun werking?

  • Vastenkuren
  • Sapkuren

De meest efficiënte en radicale manier is vasten. Door vasten verkrijgt men een versnelde afvoer van gifstoffen uit het lichaam. Intuïtief hebben zieke mensen, vooral kinderen, tijdens ziekte een afkeer van voedsel. Door een vastenkuur kunnen de belangrijkste uitscheidingsorganen zoals de lever, nieren, darmen, lymfvatenstelsel en de huid zich weer herstellen en regenereren.

Bij ernstige gezondheidsklachten wordt altijd vooraf de huisarts geraadpleegd.

Wanneer een vastenkuur door gezondheidsredenen of gebrek aan motivatie onmogelijk is, dan is een sapkuur aan te raden.

Sapkuren waaronder groenten en fruitsappen zetten ook het lichaam aan tot het uitscheiden van grote hoeveelheden gifstoffen.

Bij het kuren wordt er gebruik gemaakt van lavementen, klei en kruiden om de reinigende werking van het bloed, de lymfevaten, de longen, de lever, de darmen en de nieren te bevorderen.

Waarom kuren?

Door een reinigingskuur kunnen we ons in een optimale conditie brengen en de gezondheidstoestand aanzienlijk verbeteren. Een reinigingskuur is bedoeld voor iedereen die zijn lichaam en geest een grondige schoonmaak beurt wil geven. Het lichaam kan er voor klaar gemaakt worden door één maal per week een sapdag in te lassen.

Dit kan onder een individuele begeleiding van een gezondheidsconsulent.

Waar kan een reinigingskuur verbetering brengen?

  • hoofdpijn
  • energiegebrek
  • concentratiestoornissen
  • depressie
  • verteringsproblemen
  • minder goede leverwerking
×

Make an appointment and we’ll contact you.