Voeding- en dieetadvies
Wij voeden ons met fysisch en geestelijk voedsel! Hoe wij met voedsel omgaan, bepaalt mede onze gezondheid. De media verschaft ons veel advies over voeding. Wat is juist? Het is moeilijk om reclame te kunnen onderscheiden van een ware boodschap.
Hyppocrates, de grondlegger van de natuurgeneeskunde hechtte tijdens de behandeling van zijn patiënten veel belang aan de voeding en zag in dat een verkeerde voeding vaak de oorzaak was van ziekten. Zijn beroemde uitspraak is; “maak van uw voedsel uw medicijn”.
Op relatief korte termijn werpt een goede voedingswijze zijn vruchten af. Men voelt zich beter en de ziekte heeft meer kans om te genezen. Bovendien heeft voedsel een grote impact niet alleen op het fysisch niveau maar ook op de psyche van de mens. Het beïnvloedt het gedrag en de gemoedstoestand op een positieve wijze.
Hoe ga ik te werk?
Als gezondheidsbegeleider bekijken wij samen je eetgewoonten. Welk verband kan er zijn tussen je klachten, je levenswijze en je eetpatroon.
Vervolgens stel ik een voedingsadvies op die gebaseerd is op je bloedgroep en volgens je polariteitsmeting. Naar gelang de klacht wordt ook gekeken naar de glycemische index van de voedingswaren, de voedselcombinatie en aangepaste voeding vanuit de Oosterse geneeswijzen. De juiste voedselcombinaties zorgen voor een betere vertering.
Calorieën worden niet geteld of gewogen. Ik werk met natuurlijke voeding die niet geraffineerd is. Mijn programma bevat geen kunstmatige zoetstoffen of de zo gezegde lightproducten.
Voedingssupplementen en kruiden worden soms geadviseerd ter ondersteuning van het dieet.
Waarbij kan voeding vooral helpen?
Het voeding- en dieetadvies kunnen ingezet worden bij klachten, die gerelateerd zijn met organen van het spijsverteringsstelsel zoals: maag en darmen, lever, gal en alvleesklier.
Een aangepaste voeding brengt ook soelaas bij: